Program

Hösten 2021

Kulturskolan Vaxholms stad

Bild & Form

Skapande verksamhet för barn som mår bra i en mindre grupp och under lugnare former. Hösten 2021 arrangerar vi på Sweetspot Redutten skapande verkstad i samarbete med Kulturskolan Vaxholm stad.

Max 5 deltagare. Finansierad av Statens kulturråd och därför avgiftsfri. Gör en intresseanmälan via kurskatalogen

Program hösten 2021

Skapande utomhus

Vi upptäcker omgivningarna. Tecknar, målar och skulpterar det vi ser. Den som vill kan bygga en minikoja av naturmaterial. Papperstillverkning, utomhusverkstad.

Tryckeriverkstad

I tryckeriverkstan kan du testa ekoprint, screen- och blocktryck på papper och tyg. Måla med rödbetor, blåbär och gurkmeja. Vill du hellre teckna med blyerts, arbeta med vaxkritor eller måla akvarell så gör du det.

Drakbygge & flaggverkstad

Vi bygger drakar. Liten drake i rispapper dekorerad med silkepapper och akvarellfärg, eller stor drake gjord i tyg. Vill du hellre tillverka en flagga så gör du det. Känner du för att teckna och måla fritt är det helt ok.

Mask- & dockverkstad

Vi skapar masker i kartong, papier mache, tyg, självlysande färg, lera m.m.. Du väljer ditt eget uttryck och material.

Leranimation, filminspelning, dockteater

Utifrån egenproducerat material undersöker vi hur stillbild blir levande och till rörlig film. Vi provar Stop Motion-teknik och bygger upp enkla scener med dekor och belysning för film och dockteater. Dockorna och maskerna har vi skapat i mask- och dockverkstan.

Bokbinderiverkstad

Vi binder enkla häften och små böcker med lätta bokbinderimetoder.

redutten